Καλά κέρδη σε όλους!


Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΠΑΜΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ


Σας είχαμε πει λίγο καιρό πριν ότι θα ασχοληθούμε αναλυτικά με το παγκόσμιο κύπελλο με κάθε ομάδα ξεχωριστά αναλύοντας τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός. Όπως είναι λογικό θα αρχίσουμε με την εθνική ομάδα της χώρας μας η οποία κατά την άποψή μας είναι η ποιοτικότερη εθνική ομάδα της χώρας μας που έχουμε δει . Αποδεικνύεται απλά από το πλήθος των παικτών μας που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού (με σημαντικό ρόλο και διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο) αλλά και από την πληρότητα σε κάθε θέση.

Για να το πάρουμε ωστόσο με τη σειρά ας ξεκινήσουμε από τους τερματοφύλακες και την άμυνα της ομάδας. Οι παίκτες που έχουν κληθεί για αυτές τις 5 θέσεις είναι οι εξής :
Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα) Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).
Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Ηδη από την άμυνα βλέπουμε 5 παίκτες να αγωνίζονται στο εξωτερικό και όχι σε τίποτα... Β κατηγορίες Βελγίου. Και οι δύο δικοί μας όπως όλοι ξέρουμε ( Μανωλάς , Χολέμπας) σε περίπτωση καλού τουρνουά είναι φευγάτοι. Οι επιλογές στην άμυνα είναι πολλές , είναι όλες αξιόπιστες και το επίπεδο πολύ υψηλό . Μένει να δέσει καλά ο Μανωλάς με τον Σωκράτη και είμαστε μία χαρά. Στο δεξί άκρο αδιαμφισβήτη η αξία του Τοροσίδη σε όλο το μήκος της πλευράς . Τώρα αριστερά για διαφορετικούς λόγους κανείς από τους δύο δεν μου γεμίζει το μάτι . Εξίσου επικίνδυνοι και οι 2 και επιρρεπείς στην γκάφα αλλά ο ένας είναι και φουλ αντιπαθητικός. Έπειτα ο Βύντρα είναι ένας παίκτης που πρώτη φορά κερδίζει με το σπαθί του και την αξία του τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα της χώρας. Καταφέρνει να παίζει στην Ισπανία σε μία σταθερά μικρομεσαία ομάδα και να δείχνει μόνιμα σοβαρότητα και προσήλωση στο πλάνο ( για όσους τον έχουν παρακολουθήσει) .Σε ότι αφορά τα παιδία στο τέρμα , είμαι απλά ευτυχής που δεν βλέπω Χαλκιά και Τζόρβα οπότε όποιος και να κληθεί να παίξει από τους 3 μεγαλύτερη εμπιστοσύνα θα εμπνέει.
Το συμπέρασμα  για την άμυνα ,είναι ότι πρόκειται για ένα σύνολο από πολύ καλές μονάδες που για μία ακόμα φορά θα μπορεί να σταματήσει με κάθε τρόπο κάθε επίθεση. 

 Το κέντρο είναι το ακριβώς αντίθετο από την άμυνα και θα είναι το αγκάθι αυτής της ομάδας. Οι παίκτες που το αποτελούν είναι οι Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Εδώ με μία πρώτη ματιά παρατηρείς ομάδα χωρίς καλό κόφτη που θα συνδέσει άμυνα με επίθεση. Ούτε ο Τζιόλης κάνει , ούτε ο Μανιάτης είναι ο παίκτης στον οποίο θα στηριχτείς , ο Κατσουράνης είναι μόνο και μόνο λόγω δημοσίων σχέσεων και Σάντος . Οσο για τον Ταχτσίδη;; Μην περιμένετε να παίξει . Περιμένουμε να δούμε τον καλό Σάμαρη που είδαμε μέχρι αρχές Φλεβάρη στη θέση του οργανωτή. Οι υπόλοιπες μεσοεπιθετικές λύσεις καλές με πιο σίγουρη αυτή του Κονέ που είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια , έχει τεχνική και βρίσκει και γκολ . Μακάρι να πιάσει το δεξί άκρο του κέντρου με δεδομένο ότι στο άλλο θα δούμε το Σαμαρά. Όσο για τον Καραγκούνη;; Είναι ο ιδανικός παίκτης για το τελευταίο τέταρτο του ματς είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε . Αυτός ήταν και θα είναι ο ρόλος του.

Στην επίθεση έχουμε τους : Σαμαρά , Μήτρογλου , Σαλπιγγίδη και Γκέκα. Εδώ είναι που υπάρχει ένα μεγάλο ρίσκο . Με δεδομένο ότι στο 4-5-1 ο Σαμαράς θα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο των 5  και ενδεχομένως αν θέλουμε να πιέσουμε ματς ο Σαλπιγγίδης στο δεξί ΠΡΕΠΕΙ ο Κώστας  , να συνέλθει και να αποδείξει σε όλους ποιος είναι . Αν δεν τα καταφέρει δεν θα βρίσκουμε γκολ ούτε με αίτηση. Μεγάλο λάθος η μη κλήση του Αθανασιάδη από Σάντος , γιατί θα μπορούσε να είναι ενα βαρύ κορμί σε ματς που θα χρειαζόταν πίεση στο τέλος .

Κάνοντας ταμέιο της ομάδας , πρέπει πατροπαράδοτα η ΕΘΝΙΚΗ μας , να βασιστεί στην πάρα πολύ καλή άμυνα της  και ύστερα να ελπίζει πως 2-3 παίκτες κλειδιά όπως οι Σάμαρης , Μήτρογλου Σαμαράς θα καταφέρουν να φτιάξουν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Έπειτα ελπίζουμε οι λύσεις από τον πάγκο μας να φανούν όταν χρειαστεί. Αναφέρομαι κυρίως στον Κονέ που τον πιστεύω παρα πολύ. Δεν είναι ομάδα γεμάτη με παίκτες έτοιμους να δεχτούν πίεση 90 λεπτά και να αμύνονται μόνιμα καλά χωρίς πρόβλημα καθώς (επιμένω) πονάει πάρα πολύ στον κόφτη. Από εκεί και πέρα με έναν όμιλο αρκετά ισορροπημένο που στους 4 βαθμούς προκρίνεσαι όλα είναι πιθανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο θα ναι το ζευγάρι του τελικού του CH.L?