Καλά κέρδη σε όλους!


Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η ώρα κρίσης του αρχηγού



Καλησπέρα σε όλους σας . Παρατηρώ πως από χθες έπειτα από μεγάλη ψηφοφορία που έγινε και στο sport24 σχετικά με τους παίκτες της ομάδας που πρέπει να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν δημιουργείται μεγάλη συζήτηση γύρω από τον Γιάννη Μανιάτη και δευτερευόντως για τον Χοσέ Χολέμπας . Ο αρχηγός της ομάδας ωστόσο είναι ο άνθρωπος που προκαλεί τη μεγαλύτερη διχογνωμία ανάμεσα σε όλους μας και για αυτό θα γράψουμε εδώ συνοπτικά τη γνώμη μας για την περίπτωσή του .

Αρχικά να σας θυμίσουμε ότι όταν πρωτοασχοληθήκαμε πριν μερικές μέρες με το ζήτημα της ομάδας μας http://theredfellas7.blogspot.gr/2014/04/blog-post_29.html   και τις ανάγκες της ανά θέση για μεταγραφική ενίσχυση , κρίναμε ότι ο Γιάννης Μανιάτης δεν θα έπρεπε αν μη τι άλλο να αποτελεί τη βασική λύση της ομάδας στα χαφ. Αυτό το κρίνουμε για δύο διαφορετικούς λόγους, οι πρώτοι είναι καθαρά αγωνιστικοί και οι δεύτεροι θα έλεγα πως είναι εξωαγωνιστικοί και αφορούν συμπεριφορές. 

Αρχίζοντας φυσικά από το αγωνιστικό κομμάτι , δεν μπορώ να βρω στον Μανιάτη τα στοιχεία εκείνα που του επιτρέπουν να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να είναι και αναντικατάστατος. Μιλάμε για έναν παίκτη αρχικά που μετατράπηκε σε χαφ μετά από εκείνο το χρυσό 0-1 στη Μασαλία (με την γκολάρα του φετφα ) . Η ομάδα τότε έχοντας ξεμείνει από χαφ βασίστηκε πάνω του και κακά τα ψέμματα είχε κάνει τεράστιο ματς. Έκτοτε δεν νομίζω να τον ξαναείδαμε στη θέση για την οποία είχε αποκτηθεί και στην οποία έπαιζε αυτή του δεξιού μπακ . Ο Γιάννης, έχει καλά στοιχεία όπως δύναμη , τρεξίματα , πάθος , προσήλωση στο πλάνο της ομάδας, δεν υπερβάλει με την μπάλα στα πόδια και δεν τα παρατάει . Από την άλλη , είναι προφανές πως δεν μπορεί να απειλήσει αν βρεθεί μόνος του εκτός περιοχής , δεν έχει κάποια τρομερή πάσα -μέτρια θα την έλεγα- όπως και σέντρα. Από τεχνική ούτε λόγος να γίνεται . Θεωρώ λοιπόν ότι έχει μερικά μόνο προσόντα από όσα θα έπρεπε για να είναι αναντικατάστατος. Δεν λέμε για να είναι στην ομάδα αλλά δεν μπορεί να θεωρείται βασικός χαφ της ομάδας πάνω στον οποίο θα χτιστεί η υπόλοιπη. 

Όλα αυτα τα λέω απλά σκεπτόμενος τα χαφ που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια , Καρεμπέ, Ζέτεμπεργκ , ΖΕ Ελίας , Τουρέ , Στολτίδης κλπ κλπ. Θα μου πείτε καλά τι συγκρίνεις τους πανάκριβους παίκτες με τον Έλληνα του Πανιωνίου. Για αυτό ακριβώς έβαλα και τον Ιεροκλή.

Πάμε τώρα στο κομμάτι που αφορά τη συμπεριφορά του αρχηγού μας . Εκεί έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα θέματα ακόμα και ενάντια στην ίδια την κερκίδα του Ολυμπιακού . Είναι ένας άνθρωπος με τρομερό νέυρο και πάθος , θα μπορούσε να είναι ο τέλειος αρχηγός  . Ο Μανιάτης που είχαμε δει στο ΟΑΚΑ πριν δύο χρόνια ή ο φετινός στην Τούμπα είναι αρχηγός σωστός . Αλλά δεν είναι σωστός αρχηγός όταν πανηγυρίζει δείχνοντας τη φανέλα του επιδεικτικά στους οπαδούς μας στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σεπτέμβρη (με Καλλονή) ή όταν συμπεριφέρεται προκλητικότατα απέναντι στους παίκτες της Τρίπολης πέρυσι μετά τον τελικό . Ο αρχηγός πρέπει να έχει νέυρο -πάθος- τρέλα αλλά να ξέρει να τα διαχειρίζεται και κυρίως να τα περνα και στους γύρω όταν πρέπει , δηλαδή επί 80 λεπτά στην Τούμπα και όχι στο τελευταίο 5λεπτο μόνο (αν και καλά έπραξε) . Αλλά υπάρχει και η σωστή μορφή αγωνιστικού τσαμπουκά που έπρεπε να βλέπουμε επί 90 λεπτά εκεί μέσα. Σκεφτείτε να χαμε αρχηγό Τζόλε για παράδειγμα . 

Ο αρχηγός της ομάδας , θα μείνει , δεν υπάρχει καμία άλλη πιθανή εξέλιξη . Αυτό που πρέπει να κάνουμε , είναι να πούμε όλοι ό,τι σκεφτόματε και απο Αυγουστο στηρίζουμε ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ. Από εκεί και πέρα προσωπικά πιστεύω πως απλά πρέπει να αναλάβει έναν πιο ειδικό αμυντικό ρόλο και να έρθει κάποιος ποιοτικός χαφ να γίνει στηλοβάτης του νέου μας  κέντρου. 

Μέχρι τότε υπομονή να χετε και να χουμε να διαβάζουμε ονόματα στης εφημερίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιο θα ναι το ζευγάρι του τελικού του CH.L?